Saimaa lautasella
Julkaistu - Pia BehmMinulla oli ilo päästä maistelemaan jo ennakkoon muutamia herkkupaloja Spahotel Casinon ensi kesän ruokalistalta. Casinon keittiömestari Petri Lappalaisen osaamisen tuntien osasin kyllä odottaa hyvää, mutta kyllä ainakin maistiaiset pistivät tämän tytön huokailemaan.
Ruokalista on ihastuttuva sekoitus puhdasta ja maukasta lähiruokaa, hauskoja tarinoita ja upeita esillepanoja. Siis kokonaisuus, jota on vaikea vastustaa. Listalta löytyy paljon paikallista kalaa ja lähialueen lihaa, kuten Koivikkonotkon villisikaa Rantasalmelta ja Huttulan tilan kananpoikaa.
Erityisesti alkupala Saimaa lautasella on makujen ja kekseliäisyyden puolesta ihan huippu. Lautaselle on koottu kauniisti erilaisia lähialueen kalaherkkuja kuten Enonkosken nieriää, muikun mätiä ja muikku-vinegretteä. Lautasen reunoille on tehty Saimaan hiekkaa leivänmurusista. Lappalainen kertoo, että annoksen ideana on muodostaa asiakkaalle kuva Saimaasta ja sen saarista.
Annos on niin kaunis, että sitä voisi vain tuijottaa pienen ikuisuuden. Mutta toisaalta kaikkea on pakko käydä maistamaan heti. Eli äkkiä pari kuvaa annoksesta ja sitten herkuttelemaan.
Piti ihan muistuttaa itselleenkin, että herkullista ruokaa ja hauskaa kekseliäisyyttä on Casinolla tarjolla ympäri vuoden. Respan vieressä sijaitseva kaunis Amanda-kabinetti on valjastettu ravintolaksi, ja siellä voi herkutella kaikeassa rauhassa kaunista järvi- ja kaupunkimaisemaa ihastellen. Tänne on suunnattava askeleensa piakkoin uudestaan.
Yhteistyössä: Spa hotel Casino
Luontolomalla keskellä kaupunkia
Savonlinnassa luonto ja vesi ovat läsnä oikeastaan kaikkialla. Menitpä päiväkävelylle, shoppailemaan, ravintolaan tai teatteriin, olet aina tavalla tai toisella luonnon kanssa tekemisissä. Aika…
Casinon Gastrossa maistuu rouhea lähiruoka
Jos haluat nauttia kunnon hampurilaisesta, niin tässä sinulle sellainen. Ihan samanlaista ei löydy mistään, sillä kaikki Casinon Gastron hampurilaisen osat tehdään itse. Briossi…
Lähiruokaa Casinolla
Tiesittekö, että Casinolla on jo pidemmän aikaa panostettu lähiruokaan? Sitä mukaa kun sopivia pientuottajia löytyy, otetaan valikoimiin uusia raaka-aineita. Uusimpana tuttavuutena Casinon keittiössä…
Joululahjaksi elämyksiä Savonlinnassa
Jokavuotinen pulma alkaa taas nostaa päätään; mitä ihmettä lahjaksi ihmiselle jolla on jo kaikkea? Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla elämyslahja, jonka saaja muistaa…
Casino Tower – elämyksellistä elämää ja lomaa Saimaan rannalla
Haluaisitko asua tai viettää lomaa Suomen upeimman kesäkaupungin keskustassa, sinisenä kimaltelevan Saimaan rannalla? Aamuauringon säteet herättävät sinut hellästi, ja kun avaat silmät, siintää…
Parasta Savonlinnassa -blogin lanseerausjuhlat
Ihan kertakaikkisen mahtava fiilis, sillä Parasta Savonlinnassa -blogi on nyt kolmen kuukauden työn jälkeen vihdoin auki. Toki työ jatkuu entistä kovempana, mutta on…
Ensimmäinen blogivuosi takana
Tajusin juuri, että Parasta Savonlinnassa -blogin yksivuotissynttärit ovat jääneet kokonaan juhlimatta. Vuosi tuli nimittäin täyteen 20.3. Olen sitä mieltä, että onnistumisia ja hyviä…
Hotelli Punkaharju – elämyksiä kaikille aisteille
Minulla oli eilen ilo päästä kurkistamaan miltä hotelli Punkaharjussa näyttää muutama päivä ennen ovien avaamista asiakkaille. Hotellin omistaja ja emäntä Saimi Hoyer järjesti…
Hyvää ja kaunista Wanhalla Kasinolla
Minulla oli ilo päästä viime viikolla tutustumaan Wanhan Kasinon keittiöön ja kesän uuteen upeaan a´la carte -listaan. Olin nimittäin luvannut kuvata kaikki listan…
Mikset vuokraisi koko laivaa?
Ei liene juurikaan parempaa tapaa viettää kokousta tai kesäjuhlaa Saimaalla kuin vuokrata laiva ja lähteä risteilemään ympäri kaunista Savonlinnan saaristoa. Porukka pysyy mukavasti…
Uusi koti Saimaa-näköalalla
Saarille rakennettu Savonlinna on luonnosta, vedestä ja rauhasta pitävän ihmisen paratiisi. Sininen Saimaa välkehtii lähes joka paikassa. Palveluja on tarjolla riittävästi ja elämänmeno…
Pirun hyvä maalaamaan
Johanna Oras on julkaissut tänä keväänä uuden kirjan ”Pirun hyvä maalaamaan”. Kirja on upea kattaus Johannan tuotantoon vuosilta 2006 – 2015. Samalla se…