Ravintola Waahto – hyvää ja kaunista

Julkaistu -

Istun ravintola Waahdon pöydässä ja tuijottelen ulos Savonlinnan sumuiseen matkustajasatamaan. Ravintolan keittiömestari Petri Kelontekemä istahtaa minua vastapäätä ja toteaa: ”siihen pyritään, että meidän keittiöstä lähtee mahdollisimman hyvää ja kaunista ruokaa”. Ja kun Lapin mies katsoo silmiin ja lupaa jotain, niin uskottava on.

Mainio ylikypsä karitsan entrecote.
Waahto2

Kelontekemä kantaa eteeni ylikypsää karitsan entrecota. Tartun veitseen ja alan leikata karitsaa, mutta se mureneekin lähes itsestään. Näin ylikypsän karitsan kuuluukin, mutta tämän lihan koostumus on kerrassaan mainio. Ja maku jatkaa samaa tyylikästä linjaa. Entrecon päälle valutettu punaviini-timjamikastike sopii hienosti karitsan seuraksi. Kastikkeet tehdään Waahdossa muuten alusta saakka itse, ja sen huomaa.

Kirsikkaa kolmella tavalla ja paljon muuta.
Waahto13

Myös jälkiruoka jatkaa samaa linjaa; hyvää ja kaunista. Tarjolla on mahtavia makuja mm. valkosuklaasta, italialaisesta jäätelöstä ja marjoista. En ole suurempi kirsikan ystävä, mutta ihastun ikihyviksi kirsikkakaviaariin. Mainio maku ja hauska suutuntuma. Yritän udella reseptiä, mutta se on kuulema salaisuus. Jälkiruuan hauskuus on siinä, että kaikki maut ovat kiinnostavia yksinäänkin, mutta kun ne sekoittuvat lautasella, on luvassa todella herkullinen lopputulos.

Waahto14

Pakko tunnustaa, että minulle tulee pienenä yllätyksenä, kuinka paljon Waahdon keittiössä tehdään itse asioita. Keittiömestarin mukaan oikeastaan melkein kaikki muu mahdollinen tehdään itse, paitsi leipä, joka sekin tulee lähileipomosta. Myös raaka-aineet pyritään ostamaan läheltä, silloin kun se vaan on järkevää.

Keittiömestari Petri Kelontekemä
Waahto5

Erityisesti jälkiruuat tuntuvat olevan Kelontekemän mieleen. Annokset koostuvat monenlaisista komponenteista ja ovat kuin pieniä taideteoksia. Mies myöntääkin, että jälkiruokien kanssa tulee välillä kikkailtua. Mutta jos maut ovat tätä luokkaa, niin eikun lisää kikkailua vaan.

Waahdon ikkunoista aukeaa näkymä satamaan.
Waahto9

Waahto on kokenut kevään aikana pienen muodonmuutoksen. Sisustusta on muutettu kevyemmäksi ja enemmän bistrotyyppiseksi. Ikkunoiden ylälaitaan on laitettu maakuntamuseosta saatuja vanhoja hauskoja valokuvia kauppatorin ympäristöstä. Bongaan seinältä Saaristo-laivan, joka toi aikoinaan ihmisiä ja tavaroita myös tänne kotisaareeni.

Waahto11

Ruokalistalla on paljon samaa kuin ennenkin, mutta uutta on suurempi valinnanvapaus asiakkaille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tarjolla on hyviä lihoja ja kaloja, joihin asiakas saa valita itse kastikkeen ja lisukkeen. Toinen muutos on panostus yhteisölliseen syömiseen eli alkupalaksi ja jälkiruuaksi voi tilata yhteisen valikoiman herkkuja koko seurueelle.

Waahto8

Minusta ravintolan uusi vaalentunut ilme on kiva, vaikka tykkäsin kyllä entisestäkin. Ja itse tehty ruoka on vaan yksinkertaisesti hyvää. Hieno juttu, että Savonlinnassa on näin mukava ympärivuotinen ravintola.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Linnakrouvi – herkkuhetkiä linnan kupeessa

Kesäravintola Linnakrouvi jatkaa myös tänä kesänä hyväksi havaitulla linjalla. Ruokalistan perusta ei ole muuttunut suuresti viime kesästä, mutta perinteisten raaka-aineiden kuten järvikalan, paikallisten…

Näytä lisää
Savonlinna

Linnakrouvi – tyylillä linnan kupeessa

Mitäpä olisi Savonlinnan kesä ilman hyvää ruokaa ja tunnelmallisia kesäravintoloita. Yksi Savonlinnan kesäravintoloiden ehdoton helmi on Olavinlinnan vieressä sijaitseva viehättävä Linnakrouvi, joka tunnetaan…

Näytä lisää
Savonlinna

Lounasristeily m/s Elviiralla

Tässä taas yksi mainio kesävinkki niin meille paikallisille kuin matkailijoillekin. M/s Elviira tekee heinäkuussa torstaisin lounasristeilyjä kello 11.30 ja 13. Risteily suuntautuu upeaan…

Näytä lisää
Savonlinna

Casinon Gastrossa maistuu rouhea lähiruoka

Jos haluat nauttia kunnon hampurilaisesta, niin tässä sinulle sellainen. Ihan samanlaista ei löydy mistään, sillä kaikki Casinon Gastron hampurilaisen osat tehdään itse. Briossi…

Näytä lisää
Savonlinna

Thaimaalainen tuulahdus Saimaalla

Visiitti idyllisessä Oravin kanavakylässä on yksi Savonlinnan kesän must-juttuja. Sanotaan, että Oravissa on oma laki, mutta on siellä kyllä oma tunnelmansakin. Jotenkin aika…

Näytä lisää
Savonlinna

Ihastuneita huokauksia Linnakrouvissa

Aloitetaanpas tällä kertaa postaus siitä, mihin me Linnakrouvissa eilen lopetimme. Olin eilen Linnakrouvissa pitkällä lounaalla pietarilaisen ystäväni kanssa, ja jälkiruuan kohdalla hän totesi:…

Näytä lisää